Blekmedellavemang : eller är ClO2 en kemikalie?

Från: Refutations to Anti-Vaccine Memes

Naturligtvis driver detta meme med det alternativ-medicinska-komplexet, och hur de kan tjäna en miljon dollar på sina kunder. I övre vänstra hörnet nämns MMS-lavemang. Inom alternativmedicinen står MMS för “miracle mineral solution”. I verklighet är deras “mikelmineraler” klorindioxid (ClO2). Med andra ord blekmedel, eller om jag får citera wikipedia: ” industrial-strength bleach.

Det är sällan man får använda ordet “blekmedellavemang”, det låter bisarrt och farligt, vilket naturligtvis är anledningen till att de har döpt om det till MMS-lavemang. Saken är den att de riktiga charlatanerna* inom denna rörelse inte bara utsätter frivilliga för behandlingen. Jag syftar på autistiska barn. Kom ihåg att många autistiska är utvecklingsstörda och inte kan ge samtycke eller förstå “behandling”. Trotts detta, för lite över ett år sedan skrevs det mycket om att alternativmedicinare försökte “behandla” barn med dessa blekmedellavemang. Som vanlig länkar jag till den stora Orca på scienceblog: No matter how often I read about treatments like this, I still can’t believe parents actually subject their children to them. Jag bodde kanske varna, det är inte den trevligaste läsning.

Det jag också undrar, är inte alternativmedicinare mot kemikalier? Vad tror de ClO2 är? “Till skillnad från big pharma som använder hemska kemikalier, använder jag bara klorindioxid.” Samma sak med kolloidal silver (nämnt i rutan längst ned i memet), silver (silver är en tungmetall och dödar bakterier in vitro, precis som andra tungmetaller) och metall komplex brukade användas inom skolmedicinen som antibiotika. Men de blev senare ersatta av bättre antibiotika och alternativmedicinen plockade upp silver och gjorde det till sitt.

En annan kommentar om blekmedellavemang mot autism, jag har själv aldrig blivit utsatt för något sådant. Det jag har blivit utsatt för är feldiagnostisering och övermedicinering. Detta hände 2006 och inom skolmedicinen, feldiagnostiseringen berodde på en dålig sjuksköterska, men övermedicineringen kan i mångt och mycket skyllas på “big pharma”.

One thought on “Blekmedellavemang : eller är ClO2 en kemikalie?

Leave a comment