Mitt program för min hjärna

Fiskoljekapslar

Nyligen postade jag följande citat: “I’m not trying to change who I am as a person, but where I am in my skills and development”. När det gäller att förbättra och utveckla sina egenskaper finns det en sak som jag har lagt ner mycket tid och kraft på att förbättra, jag vill bli mer produktiv. Det kan handla om småsaker som att jag vill ha mer kraft åt att städa, ork att bygga en egen windowfarm, eller lite större omstående som att jag vill blir kunna bli en riktigt bra student. Det sista eftersom jag faktiskt ska göra ett nytt försök att studera.

Jag tänkte här skriva ner mitt program för att behålla och om möjligt öka min mentala förmåga. Det är inget märkvärdigt. Till att börja med är motion och grönsaker bra mot det mesta, jag tror inte att någon kommer att argumentera emot det. Man kan äta grönsaker och motionera med förhoppningen att det även ska vara bra för hjärna. För det andra tar jag fiskolja, med de berömda omega tre-fettsyrorna. Ingen inget konstigt, och här kan tilläggas att jag även tar andra omega tre-källor, fisk, alger, linfrö, hampafrö och jag vet att de sistnämnda inte innehåller samma typ av omega som fisk. Till sist är jag registrerad på lumosity. Ett “hjärngym” med enkla spel som stimulerar hjärnan, hur effektivt det är kan jag inte svara på men de har t.o.m. ett program specifikt för ADHD.

Detta är som sagt var ingen konstigt och jag förväntar mig inte heller något annat än väldigt subtila resultat. Inte för att jag vågar mig på det men numera finns det mer “aggressiva” metoder att öka sin produktivitet. För något år sedan gick Anders Sandberg, svensk forskare vid universitetet i Oxford,  ut med att han tar Modafinil “on average once a month”, för att öka sin arbetsförmåga. Vad jag har förstått är Modafinil effektmässigt likt amfetamin, med den skillnaden att Modafini inte har eufori som en bieffekt, och därför är risken för beroende mindre. Och det finns även andra kosttillskott än fiskolja som lovar att de är bra för hjärnan. Jag har ingen speciell åsikt om den extremt teknikoptimistiska Ray Kurzweil, men han är inte obekant med korttillskott, han påstår sig ta 150 st per dag, och han säljer ett kosttillskott “designed to promote alertness and memory“. Ja jag tyckte mest det var kul att nämna Kurzweil, han och Anders Sandberg har vissa beröringspunkter, tror jag.

Advertisements

One thought on “Mitt program för min hjärna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s