Brittisk komik

Jag har tidigare frågat om det vetenskap eller litteraturen som bäst beskriver världen. Glöm det, de som bäst beskriver världen är komiker. Jag är en stor fan av den brittiska* komikern David Mitchell. Ett av mina favoritögonblick med honom är gången han förklarade att han var glad över att leva i ett land med dålig kundservice. Hans tankegång är ungefär följanden, om du har ett tråkigt jobb är det självklart att är du miserabel. Du ska inte behöva låtsas du är glad. Om du utför ett tråkigt jobb med ett leende på läpparna är du antingen en lögnare eller en idiot. Det är ett problem med arbetsförmedlingen, de vill att man själv ska vara entusiastisk över den typen av jobb som Mitchell skämtsamt tycker vi öppet ska visa vårt missnöje med.

Lustigt nog har jag förresten sett en sketch med honom postad på ett asperger-community. En sketch där David Mitchell är bestman på ett bröllop och agerar impopulär sanningssägare, eller med andra ord är ovanligt socialt klumpig i den sämsta tänkbara situationen.

* Enligt wikipedia är han född i England med en förälder från Skottland och en förälder från Wales, så han är verkligen brittisk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s